Beskrivelse av barn som trenger fosterhjem

Lars

16 år

Lars er en gutt på 16 år som liker alt som har med motor å gjøre og liker å være med venner. Han har planer for hva han vil bli når han blir stor. Lars er oppvokst med gård i nærheten og har tatt del i fysisk arbeid og vært mye ute.

Lars har med seg noen vanskelige opplevelser fra sin oppvekst som gjør at han er en sårbar gutt som fort kan føle seg misforstått og nedprioritert. Derfor er han i behov av voksne som klarer å forstå og romme hans uttrykk og behov.

Lars er i behov av tydelige og nære voksne. Han liker oppmerksomhet og å bli tatt med i praktiske oppgaver som helst bør være utendørs. De som skal ta mot Lars må ha tid og rom for gode samtaler, veiledning, innramming og være stødige rollemodeller for ham. Hjemmet bør bestå av to voksne uten hjemmeboende barn.

Lars har kontakt med sin biologiske familie og har et stort nettverk som vil være viktige for han. Det er derfor viktig for han at han bor slik til at det er enkelt å reise til dem på besøk.

Lars er kontaktsøkende og sosial. Han er en gutt med flere positive styrker som han trenger støtte for å få utnyttet. Han trenger å bo i nærheten av skolen han skal gå på, og ved de fritidstilbud som han ønsker.

Lars er begynt på videregående skole og har en tilrettelagt skolehverdag og har fritak fra ordinær læreplan. Dette går veldig bra pr nå og det er viktig at dette videreføres dit han kommer. Han vil trenge hjelp i skolearbeidet. Han er en motivert elev så lenge det er interessant og praksisnært det han skal lære.

Lars vil trenge noen som kan være der for han også etter at han blir 18, og støtte han videre inn i voksenlivet. Fosterhjemmet må derfor være innstilt på etterverns-oppfølging etter fylte 18 år.

Jonas

Snart 15 år
Jonas er en gutt som liker å være sammen med voksne. Han er en praktisk gutt som er glad i å jobbe med hendene. Jonas setter pris på å være i aktivitet, men trenger noen som hjelper han å komme i gang. Han er glad i motorsport som firhjuling, scooter og båt. Jonas liker og å mekke og skru på motorer. Han blir beskrevet som en praktiker.

Jonas liker å holde på med dyr, han har litt erfaring fra å jobbe på gård. Han har også jobbet litt i matbutikk.

Hva slags fosterhjem trenger Jonas?
Han trenger et hjem som består av to voksne. Jonas trenger tålmodige fosterforeldre som har gode rutiner og struktur i hverdagen. Det vil bli behov for oppfølging i forhold til skolearbeidet, samt av sosiale aktiviteter en tid fremover. Fosterhjemmet bør ligge i nærheten av videregående skole og offentlig helsetilbud.

Samvær
Det skal være samvær med biologisk familie etter plassering i fosterhjem.

Ta kontakt for en uforpliktende prat, hvis dere tenker at Jonas er en gutt som kan passe inn i livet deres.

Tina

1 2 år
Tina er 12 år. Trenger omsorgsfulle voksne som har tid til henne og kan hjelpe henne i sosiale sammenhenger. Hun velger å være alene, mer enn å oppsøke venner.

Liker å lage mat, liker baking. Liker veldig godt å tegne. Tina tilfredsstiller gjerne andre, men trenger å øve seg på å sette grenser for seg selv og ha egne meninger.

Liker ikke å være ute eller ha uteklær på. Her kan en møte litt motstand. Sliter med hukommelse og enkelte skolefag. Tina er omsorgsfull. Liker å spille spill, lese og å høre på musikk.

Mats

Snart 10 år
Mats er en gutt som liker å være sammen med andre barn og voksne og viser omsorg for de rundt seg. Han liker å være i aktivitet på fritiden, gjerne sammen med andre barn. Mats vet ikke hvilken aktivitet han ønsker seg, for han har ikke fått hjelp til å finne ut av dette. Han liker godt å spille dataspill, men vil gjerne finne på aktiviteter som å være i bassenget og dra på turer.

Hva slags fosterhjem trenger Mats?
Mats trenger et hjem som består av to voksne, som er tålmodige og som kan sette grenser. Det kan gjerne være eldre søsken i familien, som Mats kan se opp til. Mats vil trenge fosterforeldre som kan gi han støtte og omsorg, og samtidig utfordre han med aktiviteter og følge han opp i forhold til skolearbeid.

Samvær
Mats vil komme til å ha kontakt med sine foreldre og besteforeldre som ønsker han alt godt.

Ta kontakt for en uforpliktende prat, hvis dere tenker at Mats er en gutt som kan passe inn i livet deres.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon

Skroll til toppen
Rull til toppen